Natuurgeneeskundig consult

Tijdens een natuurgeneeskundig consult wordt, naast het fysiek onderzoek, een uitgebreide anamnese met de eigenaar afgenomen. Dit om zoveel mogelijk informatie te verzamelen, en zo dus de oorzaak van de klachten te achterhalen. Zo kijk ik bijvoorbeeld ook naar de mentale toestand van het dier en probeer verbanden te leggen. Op deze manier ontstaat een holistische blik en kan het dier zowel fysiek als mentaal ondersteuning worden geboden. 
De eigenaar ontvangt, na het consult, binnen 48 uur een verslag met een behandeladvies. 

Bewegingstherapie en revalidatie

Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd aan klachten aan het bewegingsapparaat. Als u het vermoeden heeft dat uw dier klachten heeft op dit gebied vindt er naast een onderzoek en anamnese ook een bewegingsonderzoek en ganganalyse plaats. Op basis hiervan wordt een behandelplan of oefenplan opgesteld, eventueel met ondersteuning van natuurlijke middelen. In sommige gevallen kan ook eerst worden doorverwezen naar een dierenarts of fysiotherapeut. 

Voedingsadvies

Het aanpakken van wat voor fysieke klacht dan ook begint bij de basis. De voeding die een dier krijgt wordt beoordeeld en eventueel bijgesteld, dit om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, soms in combinatie met een behandeling. 

Mestonderzoek paard

Tijdens mestonderzoek wordt de ei-uitscheiding van jouw paard onderzocht. Er zijn diverse onderzoeken mogelijk, passend bij jouw paard. 

Equine en canine bodywork

Bodywork is een zachte, niet-invasie manier van werken. Het werkt in op de zachte structuren van het lichaam en kan hier spanning wegnemen. Dit zorgt ervoor dat er weer een goede functionaliteit ontstaat van systemen in het lichaam, bijvoorbeeld in gewrichten. 

Training Natural Horsemanship